Αυτή η ζωή… θα αυτοκαταστραφεί! – Self inflicted life detonator…

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους όσους θα ήθελαν να γνωρίζουν κάποιους σίγουρους και πολύ απλούς τρόπους για να καταστρέψουν τη ζωή τους. Θα μπορούσε επίσης να τραβήξει το ενδιαφέρον και αυτών που θα ήθελαν να αποφύγουν κάποιες συμπεριφορές που με αυτές θα κατέστρεφαν την ζωής τους.

Συμπεριφορά πρώτη: Σκέφτομαι, εκφράζομαι και λειτουργώ με αρνητικό τρόπο!

Μια καταπληκτική και ευρέως δοκιμασμένη μέθοδος για να καταστρέψουμε τη ζωή μας. Όταν σε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται λειτουργούμε αρνητικά , όταν κάνουμε κριτική στα πάντα και δεν μπορούμε να απολαύσουμε τίποτα, όταν μας φταινε όλοι και όλα, όταν βλέπουμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν , όταν παραπονιόμαστε ακόμα και για τα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας , όταν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τίποτα , όταν πιστεύουμε ότι είμαστε άτυχοι και δυστυχισμένοι , όταν πιστεύουμε ότι όλοι συνωμοτούν εναντίον μας , όταν δεν βλέπουμε λύσεις στα προβλήματα μας, όταν μεγαλοποιούμε και τραγικοποιούμε ακόμα και τα απλές καθημερινές δυσκολίες και όταν δεν τολμάμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά γιατί πολύ απλά φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και τις συνέπειες της , τότε είμαστε στο σωστό δρόμο της αυτοκαταστροφής. Γιατί; Γιατί με αυτή μας την συμπεριφορά δεν μπορούμε να απολαύσουμε τίποτα , δεν μπορούμε να ευτυχίσουμε, δεν μπορούμε να εξελιχθούμε και να προοδεύσουμε και φυσικά σκεπτόμενοι αρνητικά τραβάμε σαν μαγνήτης όλα τα άσχημα γεγονότα στη ζωή μας.

Συμπεριφορά δεύτερη: Ενεργώ πάντα χωρίς να σκέφτομαι!

Ναι , είμαστε αυθόρμητοι και αυτό δεν είναι μειονέκτημα αλλά πλεονέκτημα! Δυστυχώς , δεν είναι πάντα πλεονέκτημα ειδικά όταν ο αυθορμητισμός μας πληγώνει άλλους ανθρώπους ή μας παρακινεί σε επιπόλαιες πράξεις. Εάν αγοράζουμε τα πάντα χωρίς δεύτερη σκέψη, εάν λέμε τα πάντα χωρίς δεύτερη σκέψη , εάν συνεχώς κάνουμε κινήσεις που μετά τις μετανιώνουμε , εάν δεν σκεφτόμαστε ποτέ το μέλλον . εάν δεν σκεφτόμαστε ποτέ τις συνέπειες των πράξεων μας τότε οδηγούμαστε πάλι σταθερά προς την καταστροφή της ζωής μας! Γιατί; Γιατί πολύ απλά είναι άλλο να ζούμε την στιγμή και να είμαστε αυθόρμητοι και άλλο να είμαστε επιπόλαιοι και απερίσκεπτοι. Η ζωή μας χρειάζεται κάποιο προγραμματισμό για να πάει μπροστά. Αφήνοντας τα πάντα στην τύχη και στη διάθεση της στιγμής , τι θα γίνει εάν τελικά δεν είμαστε και τόσο τυχεροί ή αν δεν έχουμε την κατάλληλη διάθεση;

Συμπεριφορά Τρίτη: Μιλάω πολύ , ακούω λίγο!

Αν είμαστε εγωιστές , αν τα ξέρουμε όλα , εάν υποτιμούμε τους πάντες και τα πάντα και εάν θέλουμε να είμαστε πάντα οι πρωταγωνιστές βαδίζουμε πάλι σταθερά προς μια αποτυχημένη ζωή. Γιατί; Εάν δεν ακούσουμε δεν θα μάθουμε. Εάν δεν σεβαστούμε και εάν δε αποδεχτούμε , δεν θα μας σεβαστούν και δεν θα μας αποδεχτούν. Εάν δεν νοιαστούμε κανένας δεν θα νοιαστεί για εμάς . Εάν δεν δώσουμε αξία στους άλλους τότε δεν θα μας δώσουν ούτε και αυτοί. Αν είμαστε μόνοι , βυθισμένοι στην άγνοια μας και οπλισμένοι με τον υπέρμετρο εγωισμό μας θα είμαστε επιτυχημένα…αποτυχημένοι!

Συμπεριφορά τέταρτη : Στα δύσκολα τα παρατάω ή γίνομαι καπνός!

Εάν δείτε τις ιστορίες γνωστών επιτυχημένων ανθρώπων θα εκπλαγείτε από τις αποτυχίες και τις δυσκολίες που είχαν περάσει στη ζωή τους. Αν το βάζουμε στα πόδια σε κάθε δυσκολία , εάν στρουθοκαμηλίζουμε και αποφεύγουμε τα προβλήματα μας , εάν ενθουσιαζόμαστε εύκολα και αποθαρρυνόμαστε ευκολότερα με την πρώτη δυσκολία και εάν πιστεύουμε ότι όλη μας η ζωή πρέπει να είναι γεμάτη επιτυχίες επαίνους και εύκολες νίκες , περπατάμε για ακόμα μια φορά στο αυτοκαταστροφικό μονοπάτι. Γιατί; Γιατί η επιτυχία χρειάζεται υπομονή , επιμονή και προσπάθεια και όποιος σας λέει το αντίθετο , ψεύδεται ασύστολα! Η ζωή δεν θέλει μόνο τύχη αλλά θέλει και δύναμη και κουράγιο και θυσίες. Η ζωή θέλει ανθρώπους με θάρρος , ανθρώπους που την κοιτάνε κατάματα και δεν αφήνουν να περάσει το δικό της αλλά το δικό τους. Εάν τα παρατήσουμε τώρα θα τα παρατάμε πάντα. Και μια ζωή γεμάτη παρατημένα όνειρα, παρατημένες προσπάθειες και εύκολες λύσεις είναι μια ζωή χωρίς επίτευγμα , άρα ; Αποτυχημένη!

Συμπεριφορά Πέμπτη : Πάντα προσπαθώ να υποβιβάζω τους άλλους.

Εάν δεν είμαστε οι άνθρωποι που θα θέλαμε να είμαστε και προσπαθούμε να φανούμε πιο πετυχημένοι και πιο άξιοι , υποβιβάζοντας όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι πραγματικά πετυχημένοι διαδίδοντας ψέματα γι αυτούς ,

βρίζοντας τους ή βάζοντας τους τρικλοποδιές , περπατάμε για ακόμα μια φορά σταθερά στο δρόμο της αποτυχημένης ζωής. Γιατί ; Γιατί πολύ απλά εάν δεν είμαστε οι άνθρωποι που θα θέλαμε να είμαστε θα έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά , να παλέψουμε και να πετύχουμε αυτό που ονειρευόμαστε χρησιμοποιώντας τους πετυχημένους ανθρώπους ως παράδειγμα προς μίμηση. Οι πετυχημένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν με τις γνώσεις τους στην προσωπική μας εξέλιξη. Αλλά εάν είμαστε εκδικητικοί, ζηλόφθονες και τρεφόμαστε με κόμπλεξ κατωτερότητας , το πιο πιθανό είναι να εξακολουθήσουμε να μην είμαστε τα άτομα που θα θέλαμε να είμαστε! Ας μη ξεχνάμε , ότι η κακία πληρώνεται με αδιαφορία και δεν βγάζει πουθενά. Εάν δεν ζητάμε συμβουλές , εάν σπαταλάμε τον χρόνο μας στο να ραδιουργούμε και όχι στο να δημιουργούμε…τότε έχουμε ήδη αποτύχει!

Συμπεριφορά Έκτη: Σπαταλώ άσκοπα το χρόνο μου.

Εάν σπαταλάμε το χρόνο μας σε μικρότητες και εκδίκηση , εάν δεν λειτουργούμε με πρόγραμμα και απλά χασομεράμε για να γεμίζουμε τις μέρες μας , εάν ποτέ δεν τηρούμε τις υποσχέσεις μας στον εαυτό μας για να ολοκληρώσουμε κάποιες δουλειές που θα μας βοηθήσουν να προοδεύσουμε, εάν το μόνο που μας απασχολεί είναι το επόμενο σίριαλ που θα δούμε στην τηλεόραση και ο καφές που θα πίνουμε για ώρες, τότε το πιο πιθανό είναι να μην καταφέρουμε ποτέ να ολοκληρώσουμε σημαντικά κομμάτια για την προσωπική μας επιτυχία. Είναι αναγκαίο και απαραίτητο να ξεκουραζόμαστε και να χαλαρώνουμε , αλλά όταν η ξεκούραση γίνεται μια μόνιμη κατάσταση , τότε δεν είναι ξεκούραση αλλά τεμπελιά. Η τεμπελιά είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό των αποτυχημένων ανθρώπων.

Συμπεριφορά έβδομη: Διαλέγω πάντα την εύκολη λύση!

Οι εύκολες λύσεις είναι θεμιτές μόνο για την επίλυση κάποιων από τα προβλήματα μας. Υπάρχουν όμως αρκετά προβλήματα στη ζωή μας που για να λυθούν χρειάζονται μεγάλο κόπο και πολλή δουλειά , χρειάζονται υπομονή , επιμονή και θυσίες και η μόνη επιλογή για να τα επιλύσουμε , είναι ο δύσκολος δρόμος της αυτογνωσίας , της συγχώρεσης , της ανωτερότητας και της αυτοθυσίας. Εάν προτιμάμε πάντα την ευκολία μας, εάν πιστεύουμε ότι η ζωή μας έχει μόνο καλές στιγμές και ότι τα δύσκολα δεν είναι για μας, εάν δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτό που θα σπείρουμε αυτό θα θερίσουμε , τότε είμαστε καταδικασμένοι να αποτύχουμε.

Συμπεριφορά όγδοη : Με ενδιαφέρουν μόνο το υλικά αγαθά!

Η ματαιοδοξία και το κυνήγι των υλικών αγαθών μπορούν να αποβούν μοιραία για την εξέλιξη της ζωής μας. Εάν ασχολούμαστε μονίμως με την απόκτηση υλικών αγαθών , εάν μετράμε τα πάντα με το χρήμα και την δύναμη , εάν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αποκτήσουμε οικονομική άνεση τότε βρισκόμαστε ίσως στο πιο επικίνδυνο μονοπάτι προς την αυτοκαταστροφή. Μια ζωή χωρίς την καλλιέργεια του πνεύματος μας και χωρίς την αναζήτηση της προσωπικής μας αλήθειας είναι μια ζωή άδεια και μια ζωή χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.

Συμπεριφορά ένατη : Πιστεύω ότι μου αξίζει να αποτύχω!

Ο ποιο σίγουρος και ο πιο δοκιμασμένος τρόπος για να αποτύχουμε είναι να πιστέψουμε ότι είμαστε αποτυχημένοι. Εάν φροντίζουμε καθημερινά να επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας το πόσο ανίκανοι ή άτυχοι είμαστε , εάν πιστεύουμε ότι δεν είμαστε καλοί σε τίποτα και ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα , εάν τονίζουμε στον εαυτό μας ότι η επιτυχία είναι χαρακτηριστικό των άλλων ανθρώπων αλλά όχι δική μας , τότε σίγουρα και με μαθηματική ακρίβεια θα γίνουμε όλα αυτά που πιστεύουμε!

 

Η αποτυχία είναι ένας εύκολος δρόμος. Η αυτοκαταστροφή περνά μέσα από μικρές και ίσως ασήμαντες συμπεριφορές που λανθασμένα και τις περισσότερες φορές ασυναίσθητα, έχουμε υιοθετήσει. Οι συμπεριφορές που αναφέρθηκαν είναι ενδεικτικές και μπορεί να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται προς το περιβάλλον. Οι συμπεριφορές μας αυτές πηγάζουν κυρίως από τις ανάγκες μας για ασφάλεια (δηλαδή από τους φόβους και τις ανασφάλειες μας) και από τις ανάγκες μας για την επιβεβαίωση της προσωπικής μας αξίας και την ανάγκη μας για αναγνώριση. Είναι βασικό να καταφέρουμε να εντοπίσουμε τις ρίζες τους για να μπορέσουμε να κάνουμε μετά την προσπάθεια να απαλλαγούμε από αυτές. Αλήθεια… ποιες συμπεριφορές στερούν την ευτυχία ή την επιτυχία στη δική σας ζωή; Το έχετε ποτέ σκεφτεί;

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Αυτή η ζωή… θα αυτοκαταστραφεί! – Self inflicted life detonator…”

  1. ozalina says:

    εχω 5 στα 9…….
    οριακά αυτή η ζωή θα αυτοκαταστραφεί……
    εξαιρετικό το άρθρο!!!!

  2. regio says:

    you got a very good website, Sword lily I detected it through yahoo.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck