Δημιουργώντας…

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι εκείνο το συστατικό που μπορεί να μας πλημμυρίσει με την ενέργεια που χρειάζεται για να δημιουργήσουμε όμορφα πράγματα; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτή η περιβόητη «έμπνευση» που μας καθοδηγεί σε συγκεκριμένες στιγμές της ζωής μας; Το λέει και η ίδια η λέξη : έμπνευση είναι η επαφή μας με το «πνεύμα» που κρύβεται μέσα μας και που είναι ικανό να μεγαλουργήσει. Έμπνευση έχουμε όταν είμαστε πλημμυρισμένοι από δυνατά συναισθήματα τα οποία με κάποιο μαγικό τρόπο δημιουργούν μια δυνατή επαφή με το μυαλό μας και το σώμα μας και εκφράζονται με διάφορους τρόπους : με λόγια , με μουσική , με την ζωγραφική , με την γραφή , με τον χορό και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιλέγει ο καθένας μας να εκφράζει αυτά που βιώνει.

Η έμπνευση δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση. Έρχεται και φεύγει όταν αυτή θέλει. Πολλές φορές την αναζητούμε αλλά είναι αδύνατο να μας κάνει την χάρη να εμφανιστεί και να μας κυριεύσει. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα φυσικά αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να έχουμε επαφή με τον πνευματικό μας εαυτό κατ επιλογή μας – δεν έχουμε καλλιεργήσει τον τρόπο. Τις περισσότερες φορές η έμπνευση έρχεται και φεύγει ακούσια και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια κατάσταση την προκάλεσε. Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε καθημερινά να ανοίγουμε ένα μικρό παραθυράκι έμπνευσης και να καλλιεργούμε έτσι την επαφή με τον πνευματικό κομμάτι του εαυτού μας που μας δίνει τα φτερά και την δύναμη για να πετύχουμε ότι έχουμε ονειρευτεί. Ποια είναι τα κλειδιά που μπορούν να ανοίξουν την πηγή της έμπνευσης μας και να μας καθοδηγήσουν στον πνευματικό μας εαυτό;

Σύμφωνα με το βιβλίο « Η τέχνη της ευτυχίας» (Σ.Χαν και Ρ.Ρις) τα πιο σημαντικά κλειδιά είναι τα ακόλουθα :

  •  Η απόλαυση : έμπνευση έχουμε μόνο όταν κάνουμε πράγματα τα οποία μας προκαλούν απόλαυση. Ποτέ δεν θα έχουμε εμπνευσμένα αποτελέσματα σε πράξεις τις οποίες είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ή σε πράγματα τα οποία μας έχουν επιβληθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αλλά δεν μας εκφράζουν. Κάποιος ζωγραφίζει καταπληκτικά γιατί η ζωγραφική του προκαλεί ευχαρίστηση , έτσι δεν είναι; Κάποιος άλλος επιτυγχάνει επαγγελματικά γιατί βλέπει την δουλειά του σαν ευχαρίστηση και όχι σαν καταναγκαστικά έργα! Δεν είναι τυχαίο που οι πιο πετυχημένοι επαγγελματίες έχουν κάνει το πιο αγαπημένο τους «χόμπι» επάγγελμα.
  •  H αγάπη : Εάν δεν αγαπάμε πραγματικά αυτό που πάμε να κάνουμε και εάν δεν διοχετεύσουμε αυτή την αγάπη μας στις πράξεις μας , τότε σίγουρα το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι εμπνευσμένο! Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη της δημιουργίας , της επιτυχίας και της ευτυχίας και είναι το πιο σίγουρο μέσο για να μας οδηγήσει στην πνευματικότητα. Αγάπη για όλα όσα επιθυμούμε λοιπόν…
  •  Η πίστη στον εαυτό μας : Για να αγαπήσουμε τα έργα μας , όποια και αν είναι αυτά , πρέπει πρώτα να έχουμε αγαπήσει τον ίδιο μας τον εαυτό και να έχουμε πιστέψει στις δυνατότητες του. Κανένας δεν έχει μεγαλουργήσει πιστεύοντας ότι θα αποτύχει! H πίστη στον εαυτό μας και στις απεριόριστες δυνατότητες μας μπορεί να κάνει θαύματα. Πρέπει να υπενθυμίζουμε συνεχώς στον εαυτό μας ότι εάν το θελήσουμε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνεχώς την λέξη «μπορώ» μέχρι που να μας γίνει δεύτερη φύση. Όλα τα μπορούμε…αλήθεια! Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανένα να μας λέει ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας , δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα της οποιασδήποτε αρνητικής επιρροής της οποίας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και τα κίνητρα. Η πίστη στον εαυτό μας είναι αυτή που θα μας δώσει την δύναμη να αγωνιστούμε και να νικήσουμε…
  •  Η διαίσθηση : Εκείνη η φωνούλα στην καρδιά μας που μας ενθαρρύνει ή μερικές φορές μας χτυπάει το σήμα του κινδύνου , η διαίσθηση μας , είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που μας οδηγούν σε εμπνευσμένες κινήσεις. Προσοχή όμως : η διαίσθηση και όχι οι φόβοι μας! Εάν μάθουμε να ξεχωρίζουμε την διαίσθηση από τις φοβίες μας , τότε είμαστε στον σωστό δρόμο για την προσωπική μας ευτυχία. Όσο πιο πολύ ακούμε την διαίσθηση μας τόσο δυνατότερη γίνεται , όσο πιο πολύ την αγνοούμε και την καταπνίγουμε…την εξαφανίζουμε!
  •  Τίποτα δεν είναι απίθανο: Πρέπει να πειστούμε πως τίποτα στην ζωή δεν είναι απίθανο και πως ΟΛΑ είναι πιθανό να συμβούν και σε εμάς. Η ζωή δεν είναι μόνο για τους άλλους. Τα όνειρα και η ευτυχία δεν είναι μόνο για τους άλλους , αυτούς που βλέπουμε στην τηλεόραση ή που διαβάζουμε στα περιοδικά. Η ευτυχία , η επιτυχία , ο έρωτας και τα υλικά αγαθά είναι κάτι που και εμείς δικαιούμαστε. Δεν θα πρέπει ΠΟΤΕ να υποβιβάζουμε τον εαυτό μας και τις δυνατότητες μας λέγοντας ότι «αυτό δεν είναι για μένα….». Και γιατί παρακαλώ; Υπάρχει κανένας κανόνας που να απαγορεύει σε εμάς να φτάσουμε στα αστέρια; Για ψάξτε το….

Εάν αποδεχτούμε ότι κάποιες μέρες είμαστε πιο δυνατοί , πιο ενεργητικοί , πιο θετικοί και σίγουρα πιο εμπνευσμένοι από άλλες , θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε πιο εύκολα τις προσωπικές μας δυνατότητες. Η έμπνευση είναι θέμα διάθεσης και πολλές φορές και θέμα σωματικής κατάστασης. Είναι απόλυτα φυσιολογικό , κανείς δεν μπορεί να είναι σε αυτή την κατάσταση μονίμως.

Για να μπορέσουμε όμως να αυξάνουμε τις εμπνευσμένες στιγμές μας , θα πρέπει καθημερινά να κάνουμε μια ένεση αισιοδοξίας και δύναμης στον εαυτό μας και θα πρέπει να αφιερώνουμε έστω και λίγο από το χρόνο μας για να ερχόμαστε σε επαφή με τον πνευματικό μας εαυτό. Με τον καιρό , η επαφή αυτή θα μας γίνει μια ευχάριστη συνήθεια που θα έχει σαν αποτέλεσμα την προσωπική μας ευτυχία και την σταδιακή επίτευξη των στόχων μας. Ακόμα και οι πιο μικρές , οι πιο ασήμαντες πράξεις μας προς το κυνήγι των ονείρων μας , μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά τους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να κάνουμε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση , το χρωστάμε σε μας – το χρωστάμε στα όνειρα μας….

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck