Πατρίδα μου αγαπημένη …..

Ολες αυτές τις μέρες παρακολουθώ το Κυπριακό δράμα να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μου. Ολες αυτές τις μέρες άλλοτε θυμώνω, άλλοτε κλαίω, άλλοτε αρνούμαι να δεχτώ την πραγματικότητα.. αλλά για ούτε μια στιγμή δε σταμάτησα να πιστεύω. Δεν σταμάτησα να πιστεύω ότι αυτή η χώρα που αγάπησα, η χώρα που με μεγάλωσε, που μου έδωσε αρχές για τις οποίες είμαι περίφανη … και με ακολουθούν παντού στη ζωή μου σαν φύλακας άγγελος, δεν θα τα καταφέρει. Το πιστεύω με όλη μου τη δύναμη, με όλο μου το είναι … αυτή η χώρα δε θα πεθάνει. Θα βρεί τον τρόπο να μαζέψει τα κομμάτια της, θα βρεί τον τρόπο να πατήσει στα πόδια της και να γεννήσει ακόμα ένα θαύμα … σαν αυτό του παρελθόντος της. Δεν θέλω να είμαι λιγόψυχη … δε μου το επιτρέπει η ιστορία μου. Δε θέλω να είμαι δειλή … δεν μου το επιτρέπει ο Ευαγόρας Παλλικαρίδης, ο Γρηγόρης Αυξεντίου, δεν μου το επιτρέπει η προσφυγιά του 1974 , ο απελευθρωτικός αγώνας του 1955…

Κουβαλάμε στο DNA μας την αξιοπρέπεια. Κουβαλάμε στο DNA μας την περιφάνια. Κουβαλάμε στο DNA μας τη δύναμη. Κουβαλάμε στο DNA μας την εξυπνάδα και τη δημιουργία. Κουβαλάμε στο DNA μας την ελπίδα και ξέρουμε να γενιώμαστε από τις στάχτες μας ξανά και ξανά και ξανά. Μικροί στα μεγέθη μα με ατέλειωτο μεγαλείο στη ψυχή. Μεγαλείο όχι θεωρητικό… μεγαλείο που φάνηκε στη πράξη όταν ενωμένοι χτίσαμε μια πατρίδα από την αρχή. Ετσι θα τη χτίσουμε και τώρα… ξανά… από την αρχή!

Πατρίδα μου αγαπημένη … πάντα μόνη.. χωρίς κανένα φίλο, κανένα σύμμαχο… πάντα μόνη να παλεύεις με τα θηρία … να παλεύεις για το μέλλον σου. Πατρίδα μου αγαπημένη… ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ … έχεις εμάς… τα παιδιά σου… που σ’ αγαπάνε και σε νοιάζονται όπου κι αν βρίσκονται, που στέκονται δίπλα σου και στα καλά σου αλλά κυρίως στα δύσκολα, να σε φροντίζουν και να σε πονάνε… και να γιατρεύουν τις πληγές σου.

Πατρίδα μου αγαπημένη … για ακόμα μια φορά ματώνεις! Και είμαστε εδώ να σκουπίσουμε το αίμα… να γιατρέψουμε και πάλι τις πληγές σου.

Πατρίδα μου αγαπημένη δε θα πεθάνεις … θα σηκωθείς στα πόδια σου… όμορφη, αξιοπρεπής, δυνατή, ζωντανή … μια πραγματική κυρία της Μεσογείου…έτσι όπως σου αξίζει!

Πατρίδα μου αγαπημένη δε χρειάζεσαι κανέναν… έχεις εμάς …και από μας θα παίρνεις ψυχή και ανάσα για να ζείς για πάντα…

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck