About me


Τα τελευταία 15 χρόνια έχω    γεμίσει  χιλιάδες  σελίδες : άλλοτε τις σελίδες  ενός βιβλίου,  άλλοτε τις σελίδες    άρθρων , άλλοτε τις   σελίδες  υπομνημάτων, μελετών,  σχολιασμών,   παρατηρήσεων ,  αναλύσεων , απόψεων …

Ο γραπτός λόγος είναι ένας από τους  τρόπους  που έχω επιλέξει για να  εκφράζομαι, να  δουλεύω, να  μεταφέρω τις όποιες γνώσεις  έχω.  Είναι και ένας από τους τρόπους που  έχω  επιλέξει για να βάζω και εγώ με  τον τρόπο μου  ένα λιθαράκι στην  επιστήμη που εκπροσωπώ.

Ναι το ομολογώ… είμαι και εγώ ακόμα  ένας  οικονομολόγος της διπλανής  πόρτας …που  δεν βλέπω όμως την  επιστήμη μου μόνο  βιοποριστικά ,  δεν τη θεωρώ ως μια απλή (και   αναγκαστική) πηγή εισοδήματος αλλά αισθάνομαι πως έχω και μια υποχρέωση απέναντι της : να τη σέβομαι, να την κατανοώ, να παρακολουθώ την εξέλιξη της και αν μπορώ να συμβάλλω σε αυτή, να την τιμώ και να την ασκώ με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ηθική.

Στα 20 χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας ,όπου με τα γραφόμενα μου εκπροσωπούσα κάποια εταιρία, κάποιο σωματείο ή ένα θεσμό για τα οποία εργάζομαι ή έχω εργαστεί στο παρελθόν, η γραπτή μου έκφραση κινείται πάντα μέσα στα πλαίσια της κοσμιότητας ,του political correctness και των business ethics.

Η προσωπική μου άποψη και η προσωπική μου θεώρηση για την σημερινή οικονομία εντός και εκτός Ελλάδος , για το management αλλά και για την ανθρώπινη πλευρά αυτών των πραγμάτων, είναι κάπως διαφορετική. Διαφορετικός είναι και ο τρόπος που την εκφράζω. Σαφώς και πρόθεση μου δεν είναι να θίξω. Πρόθεση μου είναι να καυτηριάσω την τρέλα που όλοι βιώνουμε από μια άλλη σκοπιά , πιο ανθρώπινη , πιο χιουμοριστική , πιο προσγειωμένη , χωρίς ελαφρότητα αλλά με τη σοβαρότητα που προσδίδει στα πράγματα η εμπειρία και η διαφορετική ματιά – μια διαφορετική ματιά που μπορεί να «ξεκολλήσει» το μυαλό.

Σε αυτό το blog δεν εκπροσωπώ κανένα άλλο παρά μόνο τον εαυτό μου και την ανάγκη του για έκφραση. Δεν θέλω να παραστήσω την έξυπνη μιας και έχω μάθει ότι η εξυπνάδα δεν διαφημίζεται με λόγια αλλά τεκμηριώνεται με έργα. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να προσφέρω «απαντήσεις» μιας και έχω μάθει ότι στη ζωή τις απαντήσεις τις βρίσκουμε μοναχικά μετά από αναζήτηση και προβληματισμό. Δεν θέλω να παραστήσω τον «ξερόλα» και τον κριτή των πάντων μιας και έχω μάθει ότι ο πραγματικά γνώστης είναι σεμνός και οι «κριτές» αποκτούν το δικαίωμα της κρίσης μόνο μέσα από την αυτοκριτική.

Στόχος μου είναι αυτό το blog να αποτελέσει ένα «ξεκούραστο» χώρο για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών ανθρώπων που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια όνειρα , τις ίδιες ελπίδες ή απλά σκέφτονται διαφορετικά για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα (και εκτός από αυτήν) του 21ου αιώνα. Στόχος μου είναι μέσα από την ανταλλαγή απόψεων να απαλλαγούμε από κακές πρακτικές που μας δεσμεύουν ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε απερίσπαστα, αισιόδοξα, χωρίς περιορισμούς, την νέα μας πραγματικότητα.

Στη χώρα όπου όλες οι οικονομικές θεωρίες (και όχι μόνο) δοκιμάζονται, ανατρέπονται, αναμειγνύονται και καταρρίπτονται η μόνη λέξη που θα μπορούσε να περιγράψει την πραγματικότητα που βιώνει ο καθένας μας , οικονομολόγος ή μη, ήταν για μένα η λέξη «Greekconomics» – η νέα, αναδυόμενη, οικονομική μας πραγματικότητα.

Οικονομικά με φιλοσοφική διάθεση ; Φιλοσοφία με οικονομικές πινελιές; Group therapy; Εσείς θα κρίνετε…

Mέχρι τότε…. think different!

Μυρτώ Χαμπάκη

hambakimyrto@gmail.com

 

BIO

Η Μυρτώ Χαμπάκη γεννήθηκε στη    Λευκωσία Κύπρου το 1972. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών του Leicester University του Ηνωμένου Βασιλείου και κατέχει μεταπτυχιακό Ευρωπαϊκών και Ομοσπονδιακών Σπουδών , από το ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Αρχή Βιομηχανικής Κατάρτισης Κύπρου και παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών (executive education) του INSEAD Business School και του Oxford University.

Τα τελευταία 18 χρόνια εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον συμβουλευτικό, τον τραπεζικό και τον ασφαλιστικό χώρο.

Η ενασχόληση της με την προσωπική ανάπτυξη ξεκίνησε το 2002 μέσα από το διαδίκτυο όπου έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων με μεγάλη απήχηση για την προσωπική βελτίωση σε ατομικό και επαγγελματικό επίπεδο. Διαθέτει δίπλωμα στο Life Coaching ενώ το 2004 δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο πρακτικής ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξης με τις εκδόσεις «Κλειδάριθμος» με τίτλο  Και έζησαν αυτοί καλά…με εμάς τι γίνεται; Aπό το 2003 είναι συν – δημιουργός και chief – editor ενός από τα μεγαλύτερα Ελληνικά Social Networking vortals που αριθμεί 300,000 μέλη.

Παράλληλα, διδάσκει εξειδικευμένα σεμινάρια σε στελέχη ενώ έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτης και εισηγητής σε σχετικά με το αντικείμενο της συνέδρια των Financial Times στην Ελλάδα.

Το 2015  εκδόθηκε το βιβλίο της Solvency II η Μεγάλη Εικόνα, από τις εκδόσεις Insurance Innovation. http://www.solvencybook.gr/book.html

To 2015 , συμμετείχε με 10 διηγήματα της στο συλλογικό έργο “Οδός Δημιουργικής Γραφής” από τις εκδόσεις Γραφομηχανή. http://www.dimiourgikigrafionline.com/?contentid=960

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck